Lucy Jurk, de blogtour van een wel heel mooi en bovendien gratis patroon.

Lucy Jurk, de blogtour van een wel heel mooi en bovendien gratis patroon.

Blogtour van de Lucy Jurk, gratis patroon van Oekeboeleke!


Een tijdje geleden testte ik mee de Lucy Jurk van Iris (Oekeboeleke).
De Lucy Jurk is een prachtige jurk met kraagje en knoopjes over het ganse voorpand.

Ik maakte toen maatje 92 voor mijn kleine meid (het patroon ging maar tot maatje 92 en mijn dochtertje paste er nog net in).

Het patroontje is bovendien gratis en werd nu zelfs uitgetekend door Iris tot maat 116.

Mijn eerste versie maakte ik in een denimlook stofje van Art Gallery Fabrics.  Ik ben helemaal weg van het stofje, alleen was het jurkje wat kort uitgevallen.  Maar hey, met een legging eronder is het een leuk tuniekje dat ze toch kan blijven dragen.  Het vorige blogbericht kan je trouwens hier lezen.

 
En nu Iris met de grotere maatjes is komen aanzetten was het tijd voor mij om ook eens een maatje groter te proberen voor mijn kleine meid (want toegeven dat ze groter wordt is toch wat moeilijk).
 
Dus maakte ik nu mijn Lucy in een maatje 98.  Ik verlengde ook zelf het rokdeel met een drie centimeter.
 
 
Voor de stof ging ik deze keer voor een unistofje.  Degene die de nieuwe collectie van See You at Six kennen (Playtime) zullen de stof wel herkennen.  Het is de uni katoen Sauterne.  Een zalig zacht katoentje.
 
 
Voor de foto's trokken we naar de Zoo van Antwerpen.  Dat nieuwe apenparadijs moesten we toch eens van dichtbij bekeken hebben.  En voor degene die het op de planning hebben staan... het is de moeite geworden!!
 
 
 
 
Op deze foto is jammer genoeg het jurkje al erg verkreukt.  Maar wat wil je... het was op het einde van de dag en de jurk heeft veel in- en uit de buggy moeten overleven ;-)  Dus mijn excuses voor de kreukjes!
 
 
Willen jullie ook zelf aan de slag gaan?  Het patroon en de zeer duidelijke handleiding vinden jullie terug op de blog van Iris, Oekeboeleke.
 
 
 
 


Benieuwd naar meer prachtige Lucy jurkjes?  Neem snel een kijkje op onderstaande blogs:

Vrijdag 7 juli
Bel'etoile Mijn leven met 4 heldenZowiezo Handmade  C'est Saar!! ♥ Jurkjesmama

Zaterdag 8 Juli

 

Maandag 10 juli

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.