Furore - Elke Baert en GalleryFabrics

Furore - Elke Baert en GalleryFabrics

GalleryFabrics: When Fabric becomes Art! met FURORE, het modelabel van Elke Baert.

GalleryFabrics staat voor designerstoffen.  En deze keer zijn wij super trots u te laten kennismaken met de prachtige, kwaliteitsvolle stoffen die gebruikt worden voor de schitterende collectie van het Belgisch modelabel FURORE, ontworpen door Elke Baert.

 

Furore is het eigen merk van Elke Baert en vindt onderdak in Het Modehuis (een multimerkenwinkel voor dames) te Sint-Martens-Latem.

 

Het Modehuis is enerzijds ontstaan uit een natuurlijke symbiose tussen moeder (Veerle Baert) en dochter (Elke Baert) en anderzijds uit de inspirerende kracht van de ontwerpen van de hand van dochter Elke die met de ondernemingservaring van Veerle - haar moeder - in een concreet project werd gegoten: een multimerken modehuis voor zelfbewuste en karaktervolle vrouwen met in de schoot ervan de lancering van het eigen merk Furore Elke Baert.

 

Het klinkt als een cliché, maar Elke Baert - geboren in 1987 - zat van kindsbeen af te tekenen: onderweg in de wagen, tijdens een bezoek aan een museum, overal en altijd. 
Het papiertje diende daarom niet groot te zijn, ideeën waren er des te meer.

Zo ook tijdens de opleiding Toegepaste Beeldende Kunsten aan de Kunsthumaniora Sint-Lucas te Gent waar zij de richting Mode volgde en voor haar eindwerk felicitaties van de jury in ontvangst mocht nemen. Met groot enthousiasme zette zij haar creatieve tocht verder aan de Modeacademie te Antwerpen. Een jaar later trok zij naar London waar zij een driejarige opleiding Fashion Design genoot aan het Milanese Istituto Marangoni, waar zij als enige cum laude werd uitgeroepen. Daarna trok zij naar Parijs waar zij een tijdje meeliep in het designerteam van Chloé en van het luxueuze herenlabel van Pierre Talamon. Hoewel zij kort daarop aan de slag ging bij professional workwear producent Dassy, gevolgd door een korte maar krachtige inbreng bij het Belgische Marie Méro, bleek al gauw dat het zelf iets kunnen ontwikkelen en ontplooien toch niet bij een droom zou blijven. 

Onder het motto 'Dromen zijn er om waar te maken' en 'Toeval bestaat niet' lanceerde zij in de lente van 2013 haar eigen modelabel onder de naam Furore Elke Baert dat onderdak vindt in Het Modehuis in Sint-Martens-Latem / Deurle. 

 Haar stijl leunt heel dicht aan bij het architecturale dat op zijn beurt in wezen organisch is en op die manier ook heel dicht bij de mens en zijn fijngevoeligheden komt te staan. Het detail maakt bij haar het verschil en ligt aan de basis van iedere vrouw die, hoe miniem ook - bewust of minder bewust - furore wil maken, juist omdat iedere mens uniek is.

 

 

Elke Baert maakt met haar modemerk FURORE prachtige creaties.  Voor haar eigen collectie Furore kopen zij steeds duurzame stoffen, kwalitatief uit Italië, Frankrijk en soms Portugal.

 

Deze duurzame stoffen kan u nu dus zelf bekomen voor uw eigen FabricArt.  Klik hier voor deze prachtige stoffen!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.