Een snelklaar project voor mezelf!

Een snelklaar project voor mezelf!

Bethioua! Een snelklaar patroon van Elle Puls.

Mijn kleerkast moest dringend zomerklaar gemaakt worden.  Ik stel dit telkens maar uit omdat ik dit een vervelend karweitje vind.  Maar ik had tijd vandaag, zoonlief was een beetje ziek dus tijd om er in te vliegen.

 

Ik wilde ook nog een fleurig truitje in mijn kast.  Had enkele dagen geleden het patroon gekocht van Elle Puls, de Bethioua, een raglan shirt voor dames.  Ik vind het een super makkelijk patroon.  Aan de achterzijde zie je dat de raglanmouwen doorlopen en dat vind ik wel een leuk accent.

 

Je kan aan de achterkant ook kiezen voor een rechte zoom of een ronde zoom.  In deze creatie koos ik voor de ronde zoom.

 

 

Ik gebruikte voor de voor- en achterkant een stofje van Art Gallery, deze vind je hier.  Het is een zachte soepele tricot met mooie bloemen.  Het stofje kreeg de naam 'Ink Outburst Atelier'.  Voor maat 36 gebruikte ik hiervan 65 cm.

 

Voor de mouwen en de boorden (polsboorden en halsboord) gebruikte ik de donkerblauwe uni tricot.  Hiervoor gebruikte ik in totaal 80cm.  Het stofje dat ik daarvoor gebruikte vind je hier.

 

 

Ik weet zeker dat dit patroontje nog veel gebruikt gaat worden.  De raglan werd bijna volledig in elkaar gezet met de overlock.  

Enkel voor de zoom gebruikte ik een jersey tweelingnaald.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.